VALJUŠCI I OKRUGLICE OD BUČE S UMAKOM OD SIRA...



UMAK OD SIRA: 

Na žlici maslaca zažutiti 1 malu žličicu brašna, ( ne smije potamniti ) i zaliti s čašom hladna mlijeka i miješati dok se ne izjednači i postane malo gušće... Dodati 100 g gouda sira na kockice, smanjiti vatru i miješati dok se ne otopi , pa dodati po želji 50 g gorgonzole ili samo jedan trokut zdenka sira i bude sasvim dobro. Ako se čini pregusto uliti još malo mlijeka i prokuhati do željene gustoće. Posoliti, ali ne previše jer su sirevi slani. Procijediti kroz gusto cjedilo ako se želi fini svilenkasti umak.
VALJUŠCI OD BUČE: 


Skuhati u slanoj vodi na komade izrezane 300 g buče i 200 g krumpira, ocijediti i napraviti pire. Ne činiti to nikakvim mikserom, nego ručnom gnječilicom.... http://www.surlatable.com/product/PRO-642967/Prepara+Collapsible+Potato+Masher Dodati 1 žumanjak, žličicu malaca, 4 žlice griza, malo soli i oštrog brašna koliko traži da se umijesi tijesto, koje treba biti mekano ... Uzimati po manji dio i razvući ga dlanovima u kobasicu oko 2-3 cm promjera i rezati male jastučiće...koristiti dosta brašna valjajući da se ne lijepi.

Kuhati u slanoj, kipućoj vodi samo dok isplivaju.


->U široj tavi otopiti 1 žlicu maslaca s 3-4 lista kadulje...  


Dodati ocijeđena njoke...promiješati, preliti umakom od sira i ...uživati.

OKRUGLICE OD BUČE: 

Uzeti malo veći komadić tijesta i od njega oblikovati okruglice, a u sredinu svake utisnuti komadiće sira i pola žličice ili više, po ukusu, pesta od bosiljka.


Kuhati u kipućoj i posoljenoj vodi 5-6 min i preliti otopljenim maslacem s kaduljom ili servirati uz umak od sira.








Primjedbe