utorak, 25. kolovoza 2015.

SVINJETINA U KARAMELIZIRANOM LUKU...



Pripremljena za vas, prema vašim a i našim željama...prefino ...


SASTOJCI:
500 g svinjskog mesa bez kosti (najbolje plećka ili vrat),4 luka, 2 mrkve, 2 dl crnog vina, 1 žlica šećera, sol, papar, ulje.

ZA MARINADU:
3-4 žlice maslinova ulja, 2 lista lovora, 1 grančica ružmarina, sol i papar.

PRIPREMA:

->Meso narezati na komade 
->Usitniti lovor i listiće ružmarina ...  http://www.surlatable.com/product/PRO-535518/White+Marble+Mortar+and+Pestle
->Dodati ulje i papar i time natrljati posoljeno meso
->Ostaviti najmanje 1 sat 


->Za to vrijeme narezati luk na režnjeve i pržiti ga na ulju dok ne povene i dodati mu naribanu mrkvu 
->Nastaviti pržiti još nekoliko min.


->Tada početi dodavati po malo vode i pirjati poklopljeno najmanje pola sata..uz dodavanje vode i povremeno miješanje
->Dodati šećer i njega malo upržiti
->Dodati vino


->Kuhati dok vino ne ispari a umak postane gust i sjajan...soliti i papriti!
->Dobro ugrijati tavu i na nekoliko žlica ulja zapeći meso sa svih strana...samo 10-ak min, ne više, da se ne presuši


->Meso samo dodati u umak i kratko prokuhati


->U tavu od prženja uliti malo vode i otopiti onaj karamel od prženja pa i njega dodati u umak