petak, 28. kolovoza 2015.

SLANE HURMAŠICE...


Nisu samo neobične, nego iznenađujuće ukusne i zgodne za marendu, ručak ili večeru ... ovo je recept posuđen i samo malo dopunjen ili izmjenjen, a radi se o slanoj inačici poznatih slatkih i slavnih hurmašica. Hvala Ajka na zaista dobrom jelu!


SASTOJCI:
600 g krumpira, oko 200 g oštrog brašna, 1 jaje, 1 crveni luk, 1 žlica maslaca, vrećica ribanog parmezana, sol

ZA PRELJEV: 
1 kiselo vrhnje, 1-2 dl mlijeka, vrećica parmezana ili neki drugi sir koji se topi, žličica crvene paprike za boju, 1 žlica maslaca

PRIPREMA: 

Skuhati krumpir u kori, oguliti, protisnuti, dodati poprženi luk , jaje , sir , maslac, sol i brašno ... 


Umijesiti tijesto kao za njoke. Oblikovati kolačiće, kao i prave hurmašice, samo malo deblje, otisnuti uzorak s ribeža i slagati u maslacem premazanu posudu za pečenje.... http://www.surlatable.com/product/PRO-1608082/Oven-to-Table+Square+Stoneware+Bakers+Set+of+2


Peći 12 - 15 min na 250°C
Izmješati sastojke za preljev... 


Preliti rumene hurmašice i vratiti u pećnicu još 8-10 min.



Ako želite još umaka, pomiješati jogurt s malo majoneze i servirati uz hurmašice.