nedjelja, 30. kolovoza 2015.

PRSTEN FRITULE...



SASTOJCI:
400 g krumpira, 300 g mekog brašna, 3 žlice škrobnog brašna, pola kocke kvasca, 1 jaje, 4 žlice šećera
kora limuna, 50 g masla, malo soli, ulje za prženje, prah šećer za posipanje, šareni bomboni, 2-3 žlice meda, 4 žlice rakije

PRIPREMA:

Skuhati krumpir u kori...


->Oguliti i protisnuti ga - pasirati! ... http://www.surlatable.com/product/PRO-686154/Sur+La+Table+Mini+Food+Mill
->Prosijati brašno


Kvasac izmrviti u malo toplog mlijeka i šećera
->Dodati jaje, maslac sobne temperature, šećer i nadošli kvasac
->Dodati i 4 žlice rakije pa umijesiti tijesto, kao za njoke ( malo je tvrđe ali ne previše ) 
->Ostaviti ga na toplo da naraste dvostruko


Na pobrašnjenoj dasci oblikovati valjke debljine malog prsta i duge oko 12 cm  
->Spojiti ih u prsten i malo pritisnuti da se zalijepe krajevi
->Ostaviti ih 20-ak min,  neka se malo dižu  
->Pržiti kao fritule u zagrijanom ulju ali s tom razlikom da se ove prži na najjačoj vatri i vrlo kratko
->Neprestano ih okretati da jednako dobiju boju sa svih strana
->Odmah vaditi na upijajući papir  
->Dok su još topli uvaljati u šećer


ILI
->Kad se ohlade premazati medom i posuti šarenim bombonima