petak, 7. kolovoza 2015.

POPEČCI OD KELJA...s umakom od senfa


SASTOJCI:
kelj, krumpir, gouda sir, parmezan, sredina kruha ili krušne mrvice, brašno, ulje, senf, maslinovo ulje, med, sol, papar
PRIPREMA:
Jednu manju glavicu kelja, a može i neki drugi kupus, kao brokoli, skuhati u posoljenoj vodi .
Skupa s kupusom kuhati i 2 manja krumpira.
Dobro ocijediti kupus i narezati ga jako sitno na dasci...  

Krumpir vilicom pretvoriti u pire  
Pomiješati ga s kupusom. Dodati oko 100 g naribanog gouda sira i 2 žlice ribanog parmezana. Uzeti 3-4 kriške pupe kruha, narezati na sitne kockice, prepeći u pećnici da zahrska, pa i njega dodati smjesi...Ili umjesto kruha dodati 4 žlice prezle. Posoliti i popapriti po volji i izmiješati ...ako je meckavo dodati malo brašna...
Oblikovati popečke...  

Pržiti ih u zagrijanom ulju . Oprezno ih okrenuti jer su dosta mekane, ali zato jako ukusne. Mogu se isto tako staviti na lim i peka papir pa zapeći u pećnici.

UMAK OD SENFA: 
Pomiješati 3 žličice senfa, 2 žlice maslinova ulja i 1 žličicu meda... malo soli i papra po ukusu.