nedjelja, 16. kolovoza 2015.

PANONSKI MORNAR...



Nema ni mora, ni broda, a ni mornar nije... Plav je i mariniran, ponekad vas iznevjeri i zagorča život , ali oprostite mu nevjeru, kao što se i pravom mornaru oprašta... Jer toliko je ljepote u njemu, da to malo gorčine ne smije biti prepreka pravom užitku...


Uzmite patlidžane, mekane i sjajne. Svježe ubrani imaju svijetlo zelenu bodljavu peteljku... Tamna znači da su stari i prezreli , pa onda i puni sjemenja i možda gorki! To je moje iskustvo!


Narežite na štapiće kao krumpir za pomfrit...  
Dobro zagrijati tavu s debelim dnom...  http://www.surlatable.com/product/PRO-819854/All+Clad+Stir+Fry+Pan  
Na malo ulja pržiti patlidžane... Ne veliku količinu odjednom da se ne skaši.


Popržene posoliti i preliti mješavinom maslinova ulja, češnjaka i vinskog octa. Količina svih sastojaka ovisi o vašem ukusu. Ostaviti da se ohladi i prožme... 


Uživajte potom u najboljim patlidžanima koje ste ikad jeli!