ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

MESNA ŠTRUCA...


SASTOJCI: 
1 kg mljevenog mesa, 3-4 kriške mekog dijela kruha, nekoliko kriški mesnate slanine, 2 jaja, nekoliko žlica parmezana, malo oraščića, 1 veći luk ili vezica zelenog, može i oboje, žlica crvene paprike, papar, sol.

ZA NADJEV: 
Listovi špinata ili blitve, omlet od nekoliko jaja,mortadela ili šunka, sol, 3 -4 trokuta zdenka sira ili nekog drugog topivog...


PRIPREMA: 

Na ulju popržiti usitnjenu slaninu i dodati luk. Umiješati s mesom, dodati namočenu i ocijeđenu pupu kruha i sve navedene sastojke. 


Uzeti veći komad alu folije malo ga nauljiti te na njoj od smjese oblikovati pravokutnu formu i rasporediti obarene listove špinata ... Napraviti omlet od nekoliko jaja... 


Posoliti i staviti ga preko špinata, na omlet staviti i fete mortadele ili šunke, staviti i sir... 


Pa zamotati štrucu ...


Zaviti ju alu folijom i staviti u namaštenu posudu za pečenje...  http://www.surlatable.com/product/PRO-1436799/Pearl+Rectangular+Baker a okolo rasporediti izrezane i začinjene krumpire te podliti s malo vode...


Peći u zagrijanoj pećnici na 200°C. Prilikom pečenja štrucu podlijevati s malo vode... Nakon 30 - 35 min štrucu izvaditi, maknuti alufoliju...  


Vratiti u pećnicu da se sve još malo zapeče...