petak, 14. kolovoza 2015.

MERKUR REZANCI...



Jeste li znali da se tikvice za određena jela biraju po danima starosti? I da što su mlađe i manje su ukusnije i slađe...
To ste znali ! Tikvice koje imaju cvijet na sebi su stare samo 1 dan i one su najtraženije i najukusnije. Rižoti, pesta i umaci od njih su posebna priča.  


Pokušala sam ih naći ali ovih dana nije išlo. Ove koje vidite na slici su stare 2 dana...


SASTOJCI:
Tikvice od jednog ili dva dana, pola kg najmanje, 2-3 češnja češnjaka, vezica peršina , 5-6 listića mente, 5-6 jezgri oraha, sol, papar, maslinovo ulje i malo soka limuna ....Obavezno neka finija tjestenina, rezanci ... papardele!  

PRIPREMA: 

Staviti vodu za tijesto i posoliti je. Tikvice narezati na štapiće debljine jednog cm. Popržiti ih u tavi s malo ulja ... Posoliti i dodati usitnjeni češnjak. Kad zamiriše maknuti i pola količine odvojiti. 


Štapnim mikserom....  http://www.surlatable.com/product/PRO-473637/Cuisinart+Smart+Stick+Stainless+Steel+Immersion+Blender+and+Chopper smiksati dio tikvica , orahe , mentu , listiće peršna ... 


Dodati i 2-3 žlice maslinova ulja i toliko vode od kuhanja tjestenine... 


Procijediti tjesteninu i umiješati je s kremom od tikvica... 


Dodati još malo vode od kuhanja ako je gusto i posuti parmezanom i preostalim prženim štapićima od tikvica.