subota, 15. kolovoza 2015.

KREMASTI AJVAR...


Kremast, maziv i neodoljivo pikantan ... obožavam ga i žlicom da ga jedem, ne mogu se nasititi...
Morate probati i to baš na ovaj pojednostavljen način...


SASTOJCI:
5 kg crvenih paprika roga, 2 kg patlidžana, 1 glava češnjaka, 1 veliki ljuti feferon ili više, 1 dl vinskog octa, 2 dl ulja i sol.

PRIPREMA: 
Paprike ispeći na roštilj tavi ili ploči, složiti u posudu, poklopiti i ostaviti da se ohlade. 

Tada oguliti kožicu. Patlidžane prerezati na pola i ispeći u pećnici dok omekšaju. Odvojiti od kore...Samljeti s paprikama, češnjakom i ljutom papričicom u sjeckalici.... http://www.surlatable.com/product/PRO-1187251/Omega+48+oz+Blender+Silver  
U posudi za pečenje dobro zagrijati ulje i izliti smjesu. 

Peći na dvjesto stupnjeva pola sata, uliti ocat, posoliti i vratiti u pećnicu još 10 min. Rasporediti u zagrijane staklenke i zatvoriti... 

Ako želite da vam traje i da ste sigurni kako se neće pokvariti odvojite onoliko žlica ajvara koliko je staklenki i umiješajte po 3-4 zrna konzervansa po svakoj staklenci i to dok je vrelo neka se otopi...Na vrh svake dodajte po jednu žlicu ajvara s konzervansom. Prije upotrebe tu žlicu maknite i tako nećete konzumirati konzervans, a imat će te sačuvan ajvar.