SASTOJCI:
200 g kanelona, pola kg špinata, 150 g svježeg kravljeg sira, vezica mladog luka ili glavicu običnog, 1 kiselo vrhnje, parmezan, muškatni oraščić, sol, papar
ZA UMAK: mala glavica c. luka, 1 žličica brašna, 200 ml vrhnja za kuhanje, 100 ml mlijeka, 150 g sira ementalera ili nekog drugog topivog
PRIPREMA:
200 g kanelona prokuhati bez obzira šta piše na pakiranju ili napraviti tijesto kao za rezance pa imati svježe.
Pola kg špinata kratko prokuhati, dobro ocijediti i usitniti. Dodati 150 g svježeg kravljeg sira, vezicu mladog luka ili manju glavicu prethodno poprženog na malo ulja. Dodati i jedno kiselo vrhnje, 3-4 žlice parmezana, malo muškatnog oraščića, soli i papra po ukusu.
Napuniti kanelone, složiti u maslacem premazanu posudu za pečenje... http://www.surlatable.com/product/PRO-1238898/Oven+to+Table+Stoneware+Bakers+Sets+of+2
Zapeći oko 20 min na 200 °C.
UMAK :
Popržiti 1 manji luk na malo ulja, posuti 1 žličicom brašna, kad lagano požuti uliti 200 ml vrhnja za kuhanje i 100 ml mlijeka. Umješati 150 g ementalera i miješati na laganoj vatri dok se ne otopi.
Da se ne vide komadići luka obavezno procijediti.
Umjesto navedenog sira ovdje, može ići bilo koji drugi samo da je topiv.
Moja preporuka - GORGONZOLA i obavezno procijediti. Pečene kanelone preliti umakom...uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar