petak, 28. kolovoza 2015.

FUSILLI S KELJOM I PANCETOM...


SASTOJCI: 
Pola glavice kelja ili jedna manja, oko 100-200 g pancete,1 luk, ulje, sol, papar i parmezan.  Tjestenina fusilli ili po izboru.

PRIPREMA:
Na malo ulja u tavi ...  http://www.surlatable.com/product/PRO-889337/Zwilling+Spirit+Nonstick+Skillet  popržiti komadiće pancete i maknuti je kad postane hrskava.


Na istoj masnoći popržiti luk narezan na režnjeve i 1 žlicu šećera...
Dodati narezan i opran kelj, posoliti i pržiti ga na laganoj vatri dok ne omekša i dobije zlatnožutu boju.


Ako baš vidite da treba onda dodati po nekoliko žlica vode dok ne omekša.
Posebno skuhati tjesteninu, ocijediti i umiješati u zelje...

Podliti s malo vode od kuhanja, vratiti pancetu i još kratko prokuhati .
Obilato posuti sirom!