DORMEO SAN...



Rebarca kakva me čine sretnom i kojima usrećujem sve koje volim.... Nije ležaj na kojem se opušta i sanja, al je komad u kojem se gušta i do zalogaja zadnjeg iz ruku ne ispušta...


SASTOJCI:
Komad svinjskih rebara oko 2 kg, 1limun, 2 dl kečapa, 3-4 žlice meda, 8 režnjeva češnjaka, 2 žlice mediteranskog bilja suhog ili svježe: ružmarin, lovor, kadulja..., sol, papar, ulje i čili papričice... količina po volji
Krumpir za prilog

PRIPREMA: 

Skinuti kožu s mesa ili zamoliti mesara da vam to učini. Narezati na kriške ali ne do kraja, prateći kosti rebara... 


Meso posoliti, po želji popapriti i staviti u nauljen lim tako da su kosti s donje strane.
Češnjak i čili papričice narezati na veće komade i rasporediti ih između zareza. Uliti 1 dl vode i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200°C oko pola sata.
Kečap, med, sok limuna i usitnjeno mediteransko bilje izmješati i premazati polupečeno meso....preliti s malo maslinova ulja . 


Krumpire narezati, posoliti, poprašiti crvenom paprokom, nakapati uljem, izmješati i rasporediti oko mesa. Peći još 40 min na 200°C u početku i smanjiti po potrebi i pećnici... Meso ne smije zagoriti, ali mora biti jako tamno... 


Ako želite malo sočnije krumpire, doliti još 1-2 puta po malo vode, ali ne preko mesa nego ispod...sa strane! 
Uživajte!





Primjedbe