četvrtak, 20. kolovoza 2015.

DOMINE OKRUGLICE U SATARAŠU...Nitko ih nije tako lijepo oblikovao kao teta Doma. Danas sam se zato posebno potrudila da je ne razočaram, a da vama prenesem i pokažem te divne, mesne okruglice u pravom sjaju...


SASTOJCI: 
Juneće mljeveno meso - oko 200 g po osobi, da je obilato, rekla bi teta Doma, 2-3 češnja češnjaka, žlica ribanog sira po osobi, 1 jaje, 2-3 žlice krušnih mrvica, sol , papar, oštro brašno za uvaljati i ulje za prženje.

PRIPREMA: 
Izmiješati sve sastojke s mesom i oblikovati kuglice veličine oraha. 

Uvaljati u oštro brašno i pržiti dok ne posmeđe sa svih strana. Popržene staviti u umak od rajčica... http://www.surlatable.com/product/PRO-686154/Sur+La+Table+Mini+Food+Mill i na lagano kuhati oko 20 - ak min... povremeno dodati po malo vode, kako bi uvijek plivale u umaku! Skuhati tjesteninu, špagete ili neku drugu, ocijediti i umiješati s okruglicama. 

Dodati još šalše ( umaka od rajčica, a recept i postupak pronaći će te tu ... http://zlicomivilicom.blogspot.com/2015/06/umak-od-rajcica-salsa-za-u-zamrzivac.html ili sataraša ( na veće komade rezanih i na crvenom luku dobro uprženih rajčica ). 


Posuti po želji ribanim parmezanom!!!


Nema komentara:

Objavi komentar