CHIFFON CAKE S BRESKVAMA...



Ponekad se baš zaželim ovako običnog i jednostavnog biskvita, koji ne zahtijeva puno vremena niti neku posebnu pripremu... Ali se dogodi da veći dio ostane, presuši se... Pa da ne bih bacila lijepo sam dodala ove pečene breskve u karamel umaku i vjerujte dobila desert kojeg rado podijelim sa svojim prijateljima, a bresaka je u izobilju u voćnjacima i tržnicama, pa probajte!


SASTOJCI:  

ZA BISKVIT: 
300 g šećera, 280 g brašna , 7 jaja, 150 g marmelade od bresaka, 130 g otopljenog masla ili ulja, 1prašak za pecivo ,kora limuna, 1 vanil šećer ili mahuna vanilije, pola žličice sode bikarbone.

ZA PRELJEV: 
6 bresaka srednje veličine , 4-5 žlica šećera , sok limuna, 4-5 žlica maraskina, 1-2 žlice maslaca...

PRIPREMA: 

Odvojiti bjelanjak od žutanjka . Istući snijeg od bjelanjaka i dodati postupno pola količine šećera. Posebno miksati žutanjke s ostatkom šećera, dodati otopljeno maslo ili ulje , marmeladu, brašno prosijano s praškom i sodom i na kraju umiješati i bjelanjak , po malo i ručno! Spojiti obe smjese...  


Smjesu izliti u pripremljen kalup...  http://www.surlatable.com/product/PRO-95919/Nordic+Ware+Bundt+Pan - nauljen i pobrašnjen . 


Peći na 170°C oko 50 min..





PRELJEV:

Breskve rezati na pola, izvaditi košticu . U tavi otopiti - karamelizirati šećer... 


Dodati breskve rezanom stranom prema dolje...pržiti 3-4 min na srednjoj temperaturi, okreniti ih na drugu stranu te nastaviti pržiti i okretati ih po nekoliko puta da se napiju umaka- soka, a zatim preliti maraskinom ... 


Umiješati i maslac i maknuti ... Ako je malo umaka dodati nekoliko žlica vode i prokuhati još kratko...Hladan umak i pečene breskve servirati sa šlagom uz kriške biskvita.




Primjedbe