CARSKE PTICE...


SASTOJCI: 
Juneći odresci, mesnata panceta i pršut, mrkva, celer stabljika - slatki, češnjak, luk, prošek ili crno vino, lovor, ružmarin, maslac, sol, papar, ulje, senf i brašno.
PRIPREMA: 
Odreske rastući što tanje ali pazeći da se ne raspadnu. Posoliti, popapriti, premazati senfom i rasporediti narezani pršut i usitnjeni češnjak. Na početak svakog staviti štapić mrkve i celera...  

Svinuti u rolat dobro stežući i učvrstiti krajeve čačkalicama. Uvaljati u brašno i popržiti u zagrijanom ulju sa svih strana. Rolice poredati u posudu za pečenje...  http://www.surlatable.com/product/PRO-1238898/Oven+to+Table+Stoneware+Bakers+Sets+of+2    
Dodati povrće na krupnije komade... mrkvu, luk, češnjak, lovor, ružmarin, soli, papra... Zaliti s malo vode , pokriti folijom i staviti u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 40 min.

Maknuti foliju, zaliti vinom i nastaviti peći uz dodavanje po malo vode nakon što vino ispari...uvijek mora plivati u umaku, inače se meso osuši.
Nakon pola sata ili dok povrće ne dobije smećkastu boju, izvaditi roladice, povrće propasirati ili samljeti u blenderu...  http://www.surlatable.com/product/PRO-1684851/Cuisinart+8+Cup+Food+Processor   pa ih ponovo vratiti...
Dodati maslac, ako treba i malo vode ili prošeka ... ako je vino bilo malo kiselije, dodati i malo šećera, ali i meda jer baš zbog tog dodatka ove rolice i imaju carski naziv... Nakapati i malo soka limuna za poseban šmek.
Kratko prokuhati.

Kao dodatak napraviti valjuške od krumpira ili jednostavno velike makarone, a za salatu naribana mrkva s listićima slatkog celera. 



Primjedbe