nedjelja, 19. srpnja 2015.

VIŠIĆKI UPRŽENI SATARAŠ...



Za ovaj predivni sataraš odaberite najzrelije rajčice, po mogućnosti sazrele pod zlatnim hercegovačkim suncem, u najljepšoj dolini na svijetu, u mojim Višićima uz rijeku Neretvu!


SASTOJCI:

1 kg prezrelih rajčica
4-5 paprika
2 -3 glavice luka,ne prevelike
ulje i sol

Oprati i očistiti od sjemenki lijepe, zrele paprike i narezati ih na manje komadiće.
Rajčice oguliti, narezati i isprati nekoliko puta vodom, svaki put cijedeći što je moguće više...tako se ispere i višak kiseline i u sataraš se nikada nije dodavao šećer.

Luk narezati na režnjeve i popržiti ga na ulju u jako širokoj posudi ... http://www.surlatable.com/product/PRO-1877109/GreenPan+Healthy+Ceramic+Nonstick+Skillets  


Dodati paprike i pržiti dok ne počnu dobijati boju, pa podliti s malo vode..


Kad voda ispari dodati rajčice ...


Pržiti desetak min na jakoj vatri, onda smanjiti i pržiti ga dugo na niskoj temperaturi...


Toliko dugo dok ne ostane bez tekućine, a površinu prekrije ulje!


Posoliti! Sataraš se tako uprži bez dodavanja vode!