srijeda, 15. srpnja 2015.

VIJENAC S LIMUNOM...



Biskvitni kolač koji je istovremeno spužvast i sočan! Pitate se kako je to moguće...savršen odnos maslaca, jaja, šećera i preljeva od limuna, daju mu ovu posebnu karakteristiku i pružaju vam istinske trenutke zadovoljstva u tako običnom kolaču...


SASTOJCI: 
200 g maslaca, 200 g šećera, 2 vanil šećera, 5 jaja, 250 g brašna, 50 g gustina, 2 žličice pecilnog praška, 100 ml mlijeka, naribana kora 2 limuna
ZA PRELJEV: 
50 g maslaca, 80 g prah šećera, 1 vanil šećer, sok 2 limuna i 50 ml vode

PRIPREMA: 
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka . Bjelanjke istući u čvrst snijeg i dodati pola količine šećera i vanil šećer. Žutanjke istući s preostalim šećerom i maslacem, pa dodati mlijeko i brašno s pecilnim praškom i gustinom prosijano.. Na kraju umiješati snijeg...


Izliti u maslom premazan i pobrašnjen oblik za oečenje... http://www.surlatable.com/product/PRO-95919/Nordic+Ware+Bundt+Pan - promjera 26 cm. 

Peći oko 1 sat na 170 - 180°C ,ovisno o pećnici ...probati čačkalicom nakon 45 min.


Za preljev prokuhati vodu sa šećerom, maslom i vanil šećerom i kad se sve otopi maknuti i dodati sok limuna i preliti hladan kolač....


Ukrasiti pistacijama ili ušećerenom koricom limuna za malo svečaniji izgled od ovog svakodnevnog !