petak, 17. srpnja 2015.

TORTA OD TIKVICA...



Kako vidite tikvice su opet u glavnoj ulozi i nadam se da vam nisu i neće dosaditi, jer je ovo samo još jedno jelo u nizu, ljeto još traje, a one savršeno idu uz ove paklene vrućine ...zaista su čudesne!


SASTOJCI: 
4 tikvice srednje velike, pola litra mlijeka, 4 žlice brašna, 2 žlice maslaca, 2 jaja, 3 žlice parmezana , 200 g topivog sira po izboru, može i zdenka, desetak listova bosiljka, sol , ulje i 7 prethodno pripremljenih palačinki


PRIPREMA: 

Naribati tikvice s korom, posoliti i ostaviti da puste tekućinu . Ocijediti ih ! 


BEŠAMEL - Na maslacu svijetlo popržiti brašno i uliti hladno mlijeko. Miješati pjenjačom dok se ne zgusne , na laganoj vatri ... malo ohladiti pa umiješati jaja, soli, papra po ukusu ...
U obruč za tortu promjera 24 cm...  http://www.surlatable.com/product/PRO-1018316/Sur+La+Table+Platinum+Professional+Springform+Pan slagati palačinke, bešamel , ribane tikvice , sir ,parmezan i natrgane listiće bosiljka, dok se sve ne potroši...


Preliti ostatkom bešamela...  


Peći pola sata na 200°C...