petak, 3. srpnja 2015.

TIRAMISU...



Dovoljno je reći samo ...TIRAMISU!


SASTOJCI: 
300 g piškota, jaka crna kava  

ZA KREMU: 
5 većih jaja, 5 žlica šećera u prahu, 1 vanil šećer, 500 g maskarponea, 1 dl likera amaretto, malo soli, gorki kakao i čokolada u prahu

PRIPREMA: 

Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Miksati žutanjke sa šećerom u svijetlu kremu i staviti na paru da se kuha 5-6 min...



U hladno umiješati maskarpone i pola količine likera...Miksati dok ne postane fina krema. 
Istući i snijeg od bjelanjaka pa i njega umiješati ručnom miješalicom....http://www.surlatable.com/product/PRO-637942/Kuhn+Rikon+Bubble+Whisk






Na dno podloška posuti kakao iz cijedila i složiti u kavu i liker namočene piškote...namakati ih samo s jedne strane i namočenom okrenuti prema gore...
Premazati 1/ 3 kreme i prekriti drugim dijelom piškota. Preko njih nanijeti preostalu kremu i ostaviti u hladnjak do sutra...


Prije posluživanja posuti čokoladom u prahu i preko tanki sloj kakaa...