petak, 24. srpnja 2015.

SLAVNI BOLOGNEZE IZ NAŠE KUHINJE...



Sastojci:

500 g miješanog mljevenog mesa
400 g rajčica
1 veća glavica luka  
1-2 mrkve
1-2 kriške celera
čaša crnog vina
list lovora
malo bosiljka ili ako je svježi 4-5 listića
2-3 kriške pancete
1 govedja kocka za juhu
sol
papar 
ulje

Priprema:

->Luk, mrkvu, celer i pancetu sitno narezati ili smiksati u sjeckalici...http://www.surlatable.com/product/PRO-1021492/Bamix+Superbox+Immersion+Blender+and+Food+Processor


->Pancetu malo popržiti na ugrijanom ulju 


->Dodati sjeckano povrće i pirjati uz dodavanje po nekoliko žlica vode, dodati i lovor


->Kad povrće potpuno omekša dodati meso i pirjati
->Posoliti, popapriti i zaliti vinom
->Kad ispari vino dodati 400 g rajčica, ( svježih ili iz limenke ) usitnjenih


->Kuhati na lagano oko pola sata, dolijevajući vode u kojoj se prokuha kocka za juhu
->Pred kraj dodati i bosiljak, malo šećera ako su rajčice bile kisele
->Kuhati dok umak ne dobije lijepu smeđkastu boju i svilenkast izgled


Skuhati špagete prema uputstvu te servirati s umakom...