utorak, 7. srpnja 2015.

POLPETE OD GLJIVA...



Ove polpete su  toliko  ukusne i fine da će  mnogi  uživati u njima...Ne trebam vam govoriti koliko smo mi u SOS kuhinji sretni zbog toga...

SASTOJCI: 
500 g šampinjona, 1 luk, 1 češanj češnjaka, 1 jaje, 3 kriške kruha, sol, papar,  1 žličica crvene paprike, 2 žlice usitnjenog peršina, ali i ne mora...

PRIPREMA: 

Gljive narezati na krupnije komade i popržiti ih na malo ulja dok ne izgube tekućinu. Tople samljeti u sjeckalici...odlične sjeckalice pronaći ćete.... http://www.surlatable.com/product/PRO-961938/Cuisinart+3-Cup+Mini+Prep+Plus+Food+Processor+Metallic+Red
Usitniti luk i zažutiti ga kratko pa i njega samljeti s gljivama, kao i češnjak, a kruh namočiti u vodi, ocijediti ga i dodati s jajem i sve izmiješati ...




Ako je potrebno dodati još malo krušnih mrvica ili ako je gusto dodati 1 ili dio bjelanjka. Posoliti i popapriti pa oblikovati manje polpete, svaku uvaljati u krušne mrvice i kratko pržiti u zagrijanom ulju ...samo da dobiju boju.





Dobro se slažu sa šalšom od rajčica i po okusu su vrlo slične mesnim.




Ova zelena šalša je od poriluka, špinata, češnjaka, masla....




Poriluk i špinat se blanšira i s malo mlijeka ili vode od kuhanja samelje štapnim mikserom u kašu. Posebno se poprži žličica brašna na maslacu i doda kašica ... prokuha malo i bude odlična ...češnjak se doda po ukusu ili neki drugi dodatak ili bilje...koromač na primjer!