četvrtak, 9. srpnja 2015.

POLLEO PAČIJA PRSA...



Sve i da hoću ja o pačijim prsima i o pačijem mesu općenito, ne mogu reći ništa više od onoga što većina vas već zna...Zato vam serviram pačija prsa pečena onako kako ih ja volim s umakom od koščatih dijelova patke...Uživajte!


SASTOJCI: 
1 patka, 1-2 luka, 2-3 češnjaka, 2 dl crnog vina, list lovora, grančica ružmarina, papar, sol, komadić slanine, žlica maslaca, 2 žličice meda, sok pola limuna, 2 žlice marmelade od šumskog voća, rezanci za prilog

PRIPREMA:

Patku rastaviti na dijelove, batke i dio krila ostaviti za posebno jelo, prsa odvojiti, a kosti s kožicama staviti u posudu za pečenje. Dodati 2 luka na krupnije komade, češnjak, lovor, ružmarin, posoliti, popapriti i s komadićem slanine staviti peći na 200°C oko pola sata...ili dok ne posmeđi ...
Izvaditi, zaliti vinom i vratiti u pećnicu ili nastaviti kuhati na ploči dolijevajući po malo vode, još pola sata...
Odvojiti kosti, povrće propasirati ili samljeti štapnim mikserom, prokuhati, ako je rijetko do željene gustoće ,dodati malo soka limuna i umiješati maslac, soli i papra po ukusu...


Prsa zarezati na kvadrate, posoliti, nauljiti... 


Staviti u dobro zagrijanu teflon tavu... http://www.surlatable.com/product/PRO-1992171/Scanpan+Pro+IQ+Griddle  kožom prema dolje ...pržiti 4 min , pa okrenuti i još toliko pržiti s druge strane. 


Premjestiti u posudu za pečenje i peći u pećnici na 180°C 10 min. Izvaditi i premazati mješavinom meda i soka limuna ...peći još 10 min...
Narezati i servirati uz umak i tjesteninu...