srijeda, 1. srpnja 2015.

PARMIGIANA DI MELANZANE...



Kako su malobrojni oni koji ne poznaju ovo slavno talijansko jelo, tako nema potrebe ništa posebno govoriti o njemu...Ja to radim ovako s patlidžanima !



SASTOJCI: 
2-3 patlidžana, 2 jaja, krušne mrvice, brašno, oko 150 g parmezana, 1 mozzarella, prethodno pripremljena šalša na naš način ...recept pronađite tu...http://zlicomivilicom.blogspot.com/2015/06/umak-od-rajcica-salsa-za-u-zamrzivac.html ... listići svježeg bosiljka, sol i ulje za prženje

PRIPREMA:
Patlidžane narezati na kriške debljine pola cm, posoliti i ostaviti u cjedilu ...



Povaljati svaku u brašno, potom u razmućena jaja i uvaljati u krušne mrvice...
Pržiti na srednje jakoj vatri do željene boje. 



Slagati jednu do druge u posudu za pečenje... lijepe posude za pečenje pronađite tu... http://www.surlatable.com/product/PRO-2083319/Le+Creuset+Oval+Baker 
Na svaku staviti po žlicu šalše, krišku mozarelle i naribani parmezan...po ukusu i natrgane listiće bosiljka.



Peći u jako zagrijanoj pećnici na 200°C sve dok se sir ne rastopi...U slast!