četvrtak, 2. srpnja 2015.

NATUR POPEČCI...



Svima koji imaju vrt i obrađuju ga štir je poznat kao korov, drugi ga nikad nisu ni vidjeli ...Ima li smisla onda pitati jeste li ikad jeli nešto slično???
Potražite ga na tržnici kod prodavača povrća i svakako probajte na bilo koji način. Možda za prvi put ove lijepe i ukusne popečke!


SASTOJCI: 
500 g štira ( samoniklo bilje ), 2-3 krumpira, 1 jaje, 2-3 češnja češnjaka, krušne mrvice, 2-3 žlice parmezana, 1 žlica maslaca , 1 žlica brašna, sol i ulje za prženje. 

PRIPREMA:

Skuhati krumpir i protisnuti ga kao za pire.... http://www.surlatable.com/product/PRO-642967/Prepara+Collapsible+Potato+Masher
Skuhati bilje u slanoj vodi oko 8 min. Procijediti i ocijediti dobro svu tekućinu...Samljeti u sjeckalici ...http://www.surlatable.com/product/PRO-1187152/Omega+48+oz+Blender+Red
Na žlici maslaca popržiti žlicu brašna, dodati češnjak i kad zamiriše umiješati bilje i maknuti s vatre...
U toplo dodati krumpir, parmezan i jaje ...


Oblikovati popečke, uvaljati u krušne mrvice... 


Pržiti u vrućem ulju na srednje jakoj vatri...mekane su i oprezno ih okrenuti...
Mogu se složiti na pek papir i peći u pećnici...