nedjelja, 26. srpnja 2015.

KORIDA ŠPAGETI...






SASTOJCI: 
1 kg zrelih rajčica ili pelate iz limenke, 1 luk, 2-3 češnja češnjaka, 1 žlica šećera, maslinovo ulje, sol i papar po ukusu

DODATAK: 
mesnata panceta, svježi bosiljak ili peršin, ribani parmezan, mini rajčice, špageti broj 5 ili 7


PRIPREMA: 

Na maslinovu ulju u tavi.... http://www.surlatable.com/product/PRO-890996/Scanpan+Classic+Nonstick+Wok   zažutiti usitnjeni luk, dodati šećer i pustiti da se malo karamelizira, potom i češnjak, koji samo da zamiriše i odmah ubaciti oguljene i ocijeđene rajčice.
Ako imate pasirku, nije ih potrebno guliti, jer se pasiranjem odvaja kožica.
Kuhati oko pola sata na laganoj vatri. Posoliti i ako je još kiselo dodati šećera i malo svježeg maslinova ulja, ja volim kad je onako malo slatkasta, a vi po svom ukusu.
Staviti kuhati špagete u obilato posoljene vode.
Pancetu narezati na manje komadiće i kratko je popržiti na malo maslinova ulja...dodati i nekoliko mini rajčica...



Dodati dio šalše i ocijeđene špagete, koje nisu do kraja skuhane...uvijek 1 min manje nego kaže uputa proizvođača.



Sve skupa izmiješati i prokuhati da se tijesto napije umaka i ako fali dodati još,  a ako i dalje fali dodati malo vode od kuhanja tijesta
Par mini rajčica prerezati na pola, malo posoliti i na svaki rezani dio posuti malo šećera....tek po nekoliko zrnca.

Dobro ugrijati teflon tavu, premazati uljem i prepeći rajčice rezanim dijelom prema dolje...lagano se karameliziraju.