nedjelja, 26. srpnja 2015.

KINDER PIZZA


KINDER PIZZA
KINDER PIZZA 

Scroll down for recipe in English...

Nakon što probate ovu pizzu , s ovako pripremljenim tijestom, zaboravit će te na pizzeriju...bar neko vrijeme!

SASTOJCI: 

ZA TIJESTO: 
400 g brašna, 6 žlica običnog ulja, 1/3 kocke kvasca, 1 žličica šećera,1 žličica soli, oko 3 dl tople vode

ZA NADJEV: 
4 zrele rajčice ili 200 g pelati, 1 žličica šećera , malo soli i 2-3 žlice maslinova ulja, šunka, sir, gouda ili mozzarela ili miješano, origano svježi ili sušeni i mini rajčice po ukusu, bosiljak

PRIPREMA: 

U manju posudu staviti 1 žlicu šećera , brašna , malo vode i izmrviti i umiješati kvasac...ostaviti da se dvostruko poveća. Tada umijesiti tijesto s preostalim brašnom , solju i uljem, dodajući vode kako bi bilo dosta mekano...izlupati ga dlanom o stijenku posude ili kuhačom ...
Nauljiti ruke i završiti mijesiti kad se ujednači i zasjaji...mekano je i kad ga podignete ono bježi s dlana...pokriti krpom ili folijom i ostaviti na toplo da se podupla...
Na peka papir prosuti malo brašna, nauljenim rukama uzeti dio tijesta, oblikovati ga u loptu i razvući u željenu formu...ruke su uvijek nauljene...
Razvući ga tanko a rub neka ostane malo deblji...



Oguliti rajčice, ocijediti sjemenke , dodati ulje , sol i malo šećera pa smiksati štapnim mikserom...  http://www.surlatable.com/product/PRO-961961/Cuisinart+SmartStick+Immersion+Blender+Metallic+Red 
Ovim premazati tijesto i slagati nadjev - komadiće sira, šunke...i po želji bilo što drugo! 



Uzeti veliki tanjur , ili dasku na nju prevući pizzu i s nje na rešetku u dobro zagrijanu pećnicu...na najjače . 
Peći desetak minuta ili kraće...ovisi o pećnici - bez lima- samo na peka papiru! 



Uživajte i ...zaboravite na pizzeriju!



*************
KINDER PIZZA 

Once you try this pizza , the dough prepared like this, you will forget  the pizzeria ... at least for a while !

INGREDIENTS :
FOR THE DOUGH : 400 g flour , 6 tablespoons plain oil , 1/3 cube of yeast , 1 teaspoon sugar , 1 teaspoon salt , about 3 dl hot water 
 FOR FILLING : 4 ripe tomatoes or 200 g of tomato sauce, 1 teaspoon sugar , pinch of salt and 2-3 tablespoons of olive oil , ham , cheese , Gouda or mozzarella or mixed , fresh or dried oregano and cherry tomatoes to taste , basil
PREPARATION:
In a smaller bowl put 1 tablespoon of sugar , flour , a little water and crumble the yeast and mix ... allow to double the increase . Then knead the dough with the remaining flour , salt and oil , adding water to be quite soft ... whisk it with the palm of the vessel wall or a wooden spoon ...
With oiled hands  knead at the end when he equalized and shine ... covered with a cloth or foil and leave in a warm that then doubles ... On the baking paper spill a little flour , oiled hands take part dough , shape it into a ball and roll into the desired shape ... hands are always oiled ... Stretch it thin and the edge should stay a little thicker ...
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...