utorak, 7. srpnja 2015.

HRSKAVCI...



Uživajte u prekrasnim hrskavim grickalicama od svježeg povrća...


SASTOJCI: 
1 patlidžan, 1 tikvica, 1 paprika i desetak mahuna

ZA TEMPURU: 
2 žlice brašna, 2 žlice gustina, pola žličice sode bikarbone i ledena voda

ZA UMAK: 
2 crvene pečene paprike, 1 češanj češnjaka, 1 dl maslinovog ulja, 1 žlica vinskog octa, sol i čili po ukusu.

PRIPREMA:

Povrće narezati na štapiće, posoliti i ostaviti neko vrijeme. 


Mahune prokuhati 2-3 min u slanoj vodi. Ocijediti mahune, a i posoljeno povrće... uvaljati u tempuru. 
Pržiti na dobro zagrijanom ulju dok ne zazlati. Vaditi na upijajući papir.


UMAK:
Očistiti pečene paprike od sjemenki i kožice pa s navedenim sastojcima samljeti štapnim mikserom....  http://www.surlatable.com/product/PRO-473637/Cuisinart+Smart+Stick+Stainless+Steel+Immersion+Blender+and+Chopper

Umak servirati uz hrskavce.