utorak, 7. srpnja 2015.

HIT LJETA...



PRHKO TIJESTO:

300 g brašna, 200 g margarina, 2 žutanjka, pola pecilnog praška, korica limuna, 100 g šećera i malo soli.
Utrljati između ruku, brašno s maslacem da postane mrvičasto, potom dodati ostale sastojke i umijesiti mekano tijesto.
Ako se i dalje rasipa dodati malo mlijeka kako bi se povezalo. Podijeliti ga na 2 dijela, jedan malo veći staviti u led, omotan prozirnom folijom,  a drugi u hladnjak. Neka odleži oko pola sata. Na peka papiru razvući tijesto iz hladnjaka na veličinu lima za pečenje.... http://www.surlatable.com/product/PRO-1276633/Sur+La+Table+Premium+Tri-Glide+Nonstick+Rectangular+Cake+Pan
Premazati ga slojem pekmeza od višanja i preko nanijeti nadjev.

NADJEV:
3 jogurta, 100 g šećera, 2 šećer vanilije, 2 žlice oštrog brašna, snijeg od 2 bjelanjka.
Izmiješati sve sastojke..

Na peka papiru razvući drugu koru i oprezno je prebaciti preko nadjeva, a  može se i naribati ako niste sigurni da će te uspjeti...
Peći na umjerenoj vatri oko pola sata .Sutra rezati na kocke i posuti šećerom u prahu.