petak, 17. srpnja 2015.

HERTA PITA...



Nisam ljubitelj sladoleda ali uz ovo ga ne preskačem ...još s nekoliko žlica slatkog od šumskog voća ili višanja kao preljev, imate savršen desert za sve prigode!




SASTOJCI: 
400 g brašna ( pola oštrog ), 200 g šećera, 225 g maslaca, 1 jaje , 2 žličice praška za pecivo, malo soli, 1 šećer vanilija, kora limuna 

ZA NADJEV: 
400 g višanja, 120 g šećera, 4 pune žlice gustina i sok pola limuna.

PRIPREMA: 

Uključiti pećnicu na 200°C. Pripremiti posudu za pečenje .... http://www.surlatable.com/product/PRO-1595602/Sur+La+Table+Classic+Nonstick+Rectangular+Cake+Pan+ 
- premazati je maslacem i posuti brašnom, višak istresti ili je obložiti pek papirom.
Očistiti višnje od koštica, dodati šećer i gustin, izmiješati i staviti sa strane... 


U dubljoj posudi utrljati brašno i hladan maslac dok ne dođu mrvice. Dodati šećer, jaje i navedene sastojke i brzo umiješati tijesto koje i dalje mora biti mrvičasto . Ako se hoće povezati dodati još malo brašna ...


Pola količine mrvica staviti na lim vel. 36 x 25 otprilike... Rasporediti višnje i preko njih opet mrvice. 




Peći 45 min na 170 - 180°C , ovisno od pećnice!