četvrtak, 23. srpnja 2015.

GULAŠ S MAHUNAMA...



Ovaj gulaš, ali i sva slična variva, su zapravo prekrasne čorbice naših baka i mama...Ovu sam posebno voljela ...kao i većina vas!


SASTOJCI: 
300-400 g junetine od vrata ili plećke, pola kg mahuna, 2 mrkve, 1 luk, 4 češnja češnjaka, 3-4 grančice celera, bez listova, 2-3 krumpira ili više, 2 zrele rajčice, sol , papar ,ulje i list lovora po ukusu...

PRIPREMA: 

Meso narezati na manje komade i dobro popržiti u dubljem loncu...  http://www.surlatable.com/product/PRO-1481969/Le+Creuset+Caribbean+Enameled+Steel+Stockpot na malo ulja . Dodati usitnjeni luk i njega malo popržiti i početi dodavati po malo vode i pirjati tridesetak min. Dodati narezanu mrkvu i celer...


Ubrzo dodati i mahune na manje komade te usitnjene i ocijeđene rajčice.... 


Kuhati na laganoj vatri, povremeno dolijevajući vode. Posoliti, popapriti i dodati listić lovora. Kad je meso sasvim mekano dodati i krumpire na kocke...  


Kuhati dok se počnu raspadati, a umak postane gust i sjajan. 


Želite li jušnije doliti tople vode i kuhati do željene gustoće.