ponedjeljak, 13. srpnja 2015.

DOSI PIZZA...



Na prvi pogled se ova pizza ne razlikuje od svih ostalih, ali ipak je nešto drugačija od drugih...Umak od rajčica se razlikuje od klasičnog umaka koji se nanosi na pizzu, a i sir je odabran kako bi pojačao okus kojeg ne bi mogla dati nježna mozzarela s još nježnijom tikvicom...





SASTOJCI: 

ZA TIJESTO:
400 g brašna, 1/3 kocke svježeg kvasca, pola žličice soli, 3 žlice maslinovog ulja, 1 žličica šećera i oko 3 dl mlake vode...

ZA UMAK ( TRIUMPH UMAK ), a recept će te pronaći ....  http://zlicomivilicom.blogspot.com/2015/07/triumph-umak.html ili kečap, umak od rajčica -šalša ili štapnim mikserom samljevene svježe rajčice, posoljene i pomiješane s maslinovim uljem...

ZA NADJEV: 
1 - 2 tikvice, 150 g sira ementalera, svježi origano

PRIPREMA:

Umijesiti tijesto s nadošlim kvascem , dodajući brašna i vode da bude prilično mekano i ljepljivo...



Nauljiti ruke , tijesto i stijenke posude pa još mijesiti dok ne postane sjajno i jednolično...pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se udvostruči...



Podijeliti na željeni broj dijelova i svaki nauljenim rukama razvući na malo nauljenom pek papiru...



Premazati s nekoliko žlica umaka...  



Rasporediti sir i pečene, tanko rezane kriške tikvica i sir...posuti s listićima origana... 



Peći na gradelama bez lima... ili ako ste u mogućnosti imati ovakav jedan kamen za pečenje pizza http://www.surlatable.com/product/PRO-682633/Breville+Pizza+Stone+For+Smart+Oven u dobro zagrijanoj pećnici 10-ak min... što ovisi o pećnici!