ponedjeljak, 20. srpnja 2015.

BON BON TORTA...



BEZE KORE

Sastojci:

4 bjelanjka
200 g običnog kristal šećera, nikako u prahu 

Priprema:

->Bjelanjke istući mikserom....  http://www.surlatable.com/product/PRO-167219/KitchenAid+Tilt+Head+Stand+Mixer+with+Glass+Bowl   u čvrst snijeg i postupno dodati šećer  
->Miksati dok se potpuno ne otopi
->Masu razdijeliti na 3 podloška od pek papira promjera ne veća od 20 cm ( tako da sva 3 stanu u lim za pečenje )
->Sušiti u pećnici na 100°C 2 sata ili preko noći na 60 -70°C


KREMA

Sastojci:

150 maslaca 
200 ml vrhnja za šlag 
4 žlice prah šećera 
4 žutanjka
100 g bijele čokolade


Priprema:

->4 žutanjka istući s 4 žlice šećera u prahu
->Kad se pretvori u sjajnu svijetlo-žutu kremu staviti na paru
->Kuhati i miješati 10-ak min, dodati čokoladu i maknuti s pare
->Miješati dok se čokolada ne otopi 
->Ohladiti i umiješati u već omekšali maslac ili margarin, koji mora biti iste temperature kao i krema
->Kremi dodati i 4 -5 žlica šlaga 
->Izmiješati i slagati tortu 




->Rub je poželjno ostavit kakav jest ili ukrasiti krupno lomljenim, preprženim bademima


->Odozgo premazati preostalim šlagom, nakapati bijelom čokoladom




NAPOMENA: Ova torta i sve od beze ili meringe mase se pune i slažu neposredno prije jela....ili se kore preliju čokoladom da ne povuku vlagu iz kreme i omekšaju...