nedjelja, 26. srpnja 2015.

BARBATONE...ili u talijanskoj kuhinji BARBAGUIAN



BARBATONE...ili u talijanskoj kuhinji BARBAGUIAN, su jastučići od tijesta s nadjevom i prženi u dubokoj masnoći.
Ako pitate zašto BARBATONE ...zato što je Tone zapravo Ante, a Ante moj muž koji svakako zaslužuje da se bar jedno moje jelo zove po njemu , pa je iz istog razloga i drugačiji nadjev...


SASTOJCI:
300 g oštrog brašna, žličica soli, 1 dl maslinova ulja, 1 jaje, bijelog vina oko 2 dl ili koliko treba

ZA NADJEV:
200 g šunke u komadu, 1 mozarela, 100 g goude ili ementalera, 5-6 žlica bešamela ( ja napravim sama), 1 vrećica parmezana, 1 jaje, 1 mala tikvica ili pola veće, vezica mladog luka, sol, papar, ulje,
bosiljak ili origano po ukusu

->Umijesiti tijesto malo mekše nego za rezance i ostaviti da se opusti pola sata omotano folijom
->Za to vrijeme na malo ulja popržiti šunku na sitne kockice 
->Dodati mladi luk s malo zelenog dijela i tikvicu na kockice


->U hladno umiješati sve navedene sastojke 


->Razvući tijesto tanko 2 mm i rasporediti nadjev kao na slici


->Rub premazati vodom i zalijepiti prstima štipkajući


->Izrezati.... http://www.surlatable.com/product/PRO-868851/Stainless+Steel+Bench+Dough+Scraper+with+Black+Handle
->Pržiti kratko u dubokom i vrućem ulju do željene boje 


->Jedan dio tijesta razvući u veliki krug puno veći od posude u kojoj se prži  
->Staviti ga da upadne u ulje i malo se zgužva ili nabora
->Pržiti samo s jedne strane i izvaditi


->Napuniti nadjevom  


->Kratko zapeći u pećnici...vrijedi truda, vjerujte!