subota, 4. srpnja 2015.

BANANERA...



Torta koju obožavaju djeca,a i odrasli je rado jedu i uživaju u njoj...





SASTOJCI: 
BISKVIT: 
5 jaja, 200 g šećera, 70 g maslaca, 100 g čokolade za kuhanje, 120 ml toplog mlijeka, 200 g oštrog brašna, 40 g kakaa, 2 žličice pecilnog praška, 2 vanil šećera, pola žličice sode bikarbone, prstohvat soli 

ZA NAMAKANJE BISKVITA: 
100 ml mlijeka i 2-3 žlice ruma

ZA KREMU: 
500 g zrelih banana, 500 ml vrhnja za šlag, sok 1 limuna, 300 g mliječne čokolade, 2-3 žlice ruma

PRIPREMA: 

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka ...Bjelanjke istući u čvrst snijeg i dodati pola količine šećera u 2 puta i miksati dok se ne otopi...
Mikserom... http://www.surlatable.com/product/PRO-1039478/Breville+Chrome+16-Speed+Hand+Mixer tući žutanjke s preostalim šećerom i dodati otopljeni maslac s čokoladom na pari i vruće mlijeko...


Umiješati brašno s praškom, kakaom i šećer vanilijom ili aromom vanilije...Snijeg umiješati ručno u smjesu, izliti u papirom prekriven kalup za tortu promjera 28 mm... http://www.surlatable.com/product/PRO-1768829/KitchenAid+Professional+Grade+Nonstick+Springform+Pan  


Peći oko 35 - 40 min na 170°C...provjeriti čačkalicom ...


Za kremu banane samljeti štapnim mikserom...  


Dodati na pari omekšale čokolade s nekoliko žlica vrhnja...
Istući vrhnje u šlag i ručno umiješati banane s čokoladom u jednoličnu kremu ..dodati rum ali i ne mora...
Biskvit rezati na tri dijela i složiti tortu...


Ukrasiti mrvicama od viška biskvita, kojeg se dobije oduzimanjem od svake kore po malo...ili po želji drugačije!