ponedjeljak, 20. srpnja 2015.

ARISTON KOTLETI....




Pa iako je danas janjetina dostupna u svako doba godine  i dalje je ona koja donosi radost i veselje ...
Neka i vas razvesele ovi mali i slasni kotleti iz naše kuhinje...


SASTOJCI: janjeći kotleti, mrkva, bob,  malo prošeka ili vina, krumpir, sol, papar, češnjak, kadulja, ružmarin, sok limuna, maslinovo ulje, maslac , žličica brašna

->Usitniti češnjak, svježi ružmarin i kadulju, izmješati sa sokom limuna, maslinovim uljem, soli i paprom  
->Time preliti, premazati kotlete i ostaviti pola sata


->Skuhati mrkvu i krompir i napraviti pire 
->Bob očistiti od mahune i opne i samo ga kratko prepržiti na maslinovu ulju i češnjaku
->Kad zamiriše doliti nekoliko žlica vode i propirjati 2-3 min...mora ostati zelen...
->Po ukusu se može dodati i nekoliko kriški dimljene pancete  prepržene na tavi da bude hrskava 
->Kotlete staviti peći na jako, jako ugrijanu roštilj ili teflon tavu....  http://www.surlatable.com/product/PRO-2006179/Scanpan+Evolution+Grill+Pan  i peći samo po 2 min sa svake strane


->Maknuti ih i na toj masnoći užutiti prstohvat brašna
->Zaliti vinom i kad ispari zaliti s malo vode ili juhe
->Umiješati maslac i predivan umak je gotov...dosoliti i dopapriti po ukusu...