srijeda, 22. srpnja 2015.

AJVAR....



Nije za zimnicu, za tako nešto i nemam uvjete ali je za svakodnevne gušte ... sve dok u tetinom vrtu dozrijevaju ove lijepe paprike...šteta je ne iskoristiti ih u nešto što volimo - AJVAR!
SASTOJCI: 
2 kg crvenih mesnatih paprika, 2 kg žutih običnih paprika, 1 kg patlidžana, 4 češnja češnjaka, 1 ljuta papričica, 1 dl vinskog octa, 2 dl ulja i sol.

PRIPREMA: 
Paprike izrezati na filete ispeći na roštilj tavi ili ploči, složiti u posudu, poklopiti i ostaviti da se ohlade. Tada oguliti kožicu. Patlidžane prerezati na pola i ispeći u pećnici dok omekšaju. Odvojiti od kore...




Samljeti s paprikama, češnjakom i ljutom papričicom u sjeckalici.... http://www.surlatable.com/product/PRO-1187251/Omega+48+oz+Blender+Silver  


U posudi za pečenje dobro zagrijati ulje i izliti smjesu. 


Peći na dvjesto stupnjeva pola sata, uliti ocat, posolit i vratiti u pećnicu još 10 min. Rasporediti u zagrijane staklenke i zatvoriti... 


Uživati po potrebi.