ponedjeljak, 15. lipnja 2015.

VRTLAREVA PEKA...



SASTOJCI:
3-4 paprike u bojama, 1 patlidžan, 2 tikvice, 100-200 g mahuna, 3 mrkve, malo čili papričice, 1 luk , 1 ljubičasti luk , 3-4 češnja češnjaka, paketić mini rajčica, vezica peršina ili korijen, maslinovo ulje, vezica bosiljka, sol, papar, svježe kobasice


PRIPREMA: 

Povrće narezati na manje komade ili kriške kako je vidljivo na slici...
Slagati na uljem premazanu posudu za pečenje...http://www.surlatable.com/product/PRO-1953421/Emile+Henry+Modern+Classics+Rectangular+Baker
u koncentričnim krugovima, počevši od najvećeg prema središtu...


Posoliti, popapriti, preliti s nekoliko žlica maslinova ulja i staviti peći na najjače u zagrijanoj pećnici...
Istovremeno kuhati rižu ..100 g po osobi , 15 min...ocijediti , nauljiti posoliti i dodati je pečenom povrću i to u središte pomičući povrće .


Vratiti u pećnicu samo 10 min još... Za to vrijeme ispeći kobasice na grill ili teflon tavi...


pa i njh dodati par zadnjih min na rižu....


U slast!