srijeda, 17. lipnja 2015.

UMAK OD RAJČICA - šalša za u zamrzivač



Ako vam ne smeta iz nekih posebnih razloga, uzmite veću količinu luka i narežite na krupnije režnjeve.
Kratko ga popržite na maslinovu ulju i dodajte 1-2 žlice šećera ...
Neka se karamelizira ili samo otopi, pazeći da luk ne izgori...


Dodati i češnjaka, isto tako u većoj količini i krupno narezana...Kad zamiriše dodati narezane i dobro ocijeđene rajčice...posoliti i kuhati oko 40 min...


Protisnuti kroz pasirku, a ako ne onda ih je potrebno oguliti prije toga.
Pasirka je divna i nezamijenjiva stvarčica u mojoj kuhinji...Morate je imati! Odličnu pasirku pronaći će te ...http://www.surlatable.com/product/PRO-686154/Sur+La+Table+Mini+Food+Mill
Gotovu šalšu razliti u plastične posudice i zamrznuti...


Sutra ih izvaditi, istresti i blokove crvenog zlata, podijeliti po porcijama...Zatvoriti u vrećice i u lednicu.