četvrtak, 25. lipnja 2015.

TUŠT FRITAJA...




Tušt ili tušac je još jedna samonikla biljka u vašem vrtu koju nepravedno nazivate korovom...više to ne činite jer je fritaja koju vidite upravo s njim!


SASTOJCI:
Vezica tušta, 1 manji luk, kriška mesnate slanine, 3-4 jaja, sol, papar i ulje...

PRIPREMA:

Tušt skuhati u posoljenoj vodi nekoliko minuta, ocijediti ga i naglo ohladiti hladnom vodom...i ponovo ocijediti... Na malo ulja popržiti slaninu, kad zahrska maknuti je... 



Na istu masnoću popržiti usitnjeni luk, kad povene dodati tušt koji se dobro ocijedi ...



Dasku za rezanje s oštrilom za noževe pronaći ćete ...http://www.surlatable.com/product/PRO-15558/Wusthof+Ikon+Handheld+Sharpener+and+Cutting+Board
Pirjati par sekundi, posoliti i preliti izmiješanim jajima ...smanjiti vatru...
Rasporediti kriške slanine...  



Kad se jaja skoro stegnu maknuti...dobar tek!!!