ponedjeljak, 1. lipnja 2015.

TINA KATA NINA


Kuhajte, kušajte, guštajte!

 



TINA


SASTOJCI: 
Grašak, mahune, mrkva, krumpir, luk, kriška pancete, sol, papar, ulje i tjestenina...sitniji makaroni

PRIPREMA:

Na 2 žlice ulja popržiti pancetu i dodati luk, uskoro mrkvu i krumpir, sve na komadiće...zaliti po malo vodom ,pirjati...soliti, papriti i kad omekša smiksati štapnim mikserom...
Vratiti u lonac, doliti vode, ali ne previše, pola kocke za juhu, grašak, mahune izrezane na kockice u veličini graška i isto tako i 1 mrkvu...kuhati da omekša , ali nikako više od 10 min pa dodati tjesteninu...Uslast!

KATA  


SASTOJCI: 
komad junetine, manja glavica kupusa, 1 luk, 2-3 mrkve, korijen celera, krumpir , peršin, 1 manja rajčica, sol i papar i 2-3 žlice maslinova ulja
PRIPREMA:
U lonac staviti meso s povrćem, a luk prerezati i prepeći na ploči...posoliti i kuhati kao svaku juhu. Na pola kuhanja dodati krumpir, a pred kraj i kupus na kriške....Procijediti kad je gotova, meso narezati i složiti sve skupa...Preliti čistom juhom u tanjuru...popapriti svježe mljevenim paprom i nakapati po želji maslinovim uljem..

NINA 

SASTOJCI: 
poriluk, mrkva, krumpir, luk, panceta, kocka za juhu, dimljeni sir ili bilo koji drugi...kriške crnog kruha, sol , papar i ulje...
PRIPREMA:
Na ulju popržiti sjeckanu pancetu , dodati luk, mrkvu, krumpir i poriluk samo bijeli i svijetliji dio stabljike...uliti vode i kuhati dok ne omekša pa smiksati štapnim mikserom...Vratiti u lonac , doliti vode i dodati kocku za juhu, prokuhati i za ljepši izgled u juhu staviti nekoliko kolutića poriluka i mrkve...Na kriške kruha staviti naribani sir ili kriške ...zapeći u pećnici i servirati uz juhu...