Zašto baš ovaj naziv za jedno sasvim obično i poznato jelo i ima li uopće neko značenje? Svakako, kao i svako drugo nastalo u mojoj skromnoj kuhinji u svakom smislu...Dok uživamo i izmijenjujemo prve dojmove o okusu pokušavamo smisliti naziv...ovog puta je zazvonio telefon, javio se moj muž..-E...ti si kompa....- Naziv nam se sam servirao - TELEKOMPA!
SASTOJCI:
Teleći flam ili prsa, panceta u kriškama, 3 mrkve, 100 g mahuna, 1 luk, 1 češanj češnjaka, grančica ružmarina ,sol, papar, 2-3 krumpira, ulje
PRIPREMA:
U posudi s debljim dnom...predivan set pronaći će te...http://www.surlatable.com/product/prod810001/Greenpan zagrijati nekoliko žlica ulja. Meso narezati na komade, posoliti i staviti na vrelo ulje...
Zapeći sa svih strana do tamnije karamel boje...
Istovremeno s mesom staviti i 1 luk narezan na krupnije komade ,češnjak i grančicu ružmarina...
Kad se meso dobro zapeklo smanjiti vatru i početi po malo dodavati vode i pirjati poklopljeno oko 40 min...povremeno dodajući tople vode ...svaki put kad prethodna ispari...
Kad je mekano izvaditi ga, a povrće usitniti štapnim mikserom...doliti vode koliko treba, vratiti s mesom još kratko na vatru...umak je gust i sjajan...
Mrkve narezati na štapiće, narezati i mahune na istu veličinu, krumpir narezati na kriške po duljini i sve prokuhati u slanoj vodi desetak min... Mahune i mrkve izvaditi nešto ranije ili ih kuhati posebno, pa ih naglo ohladiti ledenom vodom ...
Složiti u snopiće, omotati kriškama slanine...
Popržiti na teflon tavi dok slanina ne postane hrskava, ali ne dugo. Krumpir posoliti i popržiti u dobro zagrijanom ulju da postane hrskav...Uživajte ! I ja sam u svakom zalogaju...
Primjedbe
Objavi komentar