ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

SPRING MAKARONI...



Ovo je još jedan način kako uživati u tjestenini s povrćem...


SASTOJCI: 
3 patlidžana, 2 paprike, 2 rajčice ili paketić mini rajčica, 1 luk, 1 mozzarela ili više, vrećica parmezana, vezica bosiljka, origano, maslinovo ulje, sol i papar...Tjestenina po ukusu, ali najbolje makarone...

PRIPREMA:

Patlidžane prerezati na pola i svakom dijelu izvaditi središnji dio i napraviti lađice...posoliti, nauljiti i staviti u posudu za pečenje ...http://www.surlatable.com/product/PRO-1037779/Pyrex+Rectanglular+Glass+Baker pa u pećnicu na 180°C 15 min..


U tavi popržiti usitnjeni luk, dodati paprike i izvađeni dio patlidžana ...pržiti i kad povene umiješati rajčice i začinsko bilje...soli i papra, dodati i parmezan ...


Na kraju i ocijeđene i skuhane makarone ...ako je suho dodati dec - dva vode od kuhanja makarona...


Napuniti lađice, prekriti kriškama mozzarella sira, nakapati maslinovim uljem i dodati između nekoliko mini rajčica...


Peći još kratko ...dok se sir ne otopi...