subota, 27. lipnja 2015.

SARMA OD PATLIDŽANA...



Tražeći način kako iskoristiti i napuniti malo veće patlidžane, naišla sam na slično jelo u italijanskoj kuhinji...
Napravila sam svoju verziju i sad je pred vama - SARMA OD PATLIDŽANA


SASTOJCI:

3 duguljasta patlidžana
oko 300 g krupnije mljevenog mesa ili sjeckanog
1 luk
2 žlice parmezana 
100 g mesnate slanine
3 kriške kruha
10 - ak listića bosiljka
200 g pelati ili unaprijed pripremljena šalša
maslinovo ulje
sol  
papar

PRIPREMA 

->Kruh bez kore narezati na sitne kockice i popržiti ih na malo maslaca da hrskaju
->Pola jednog patlidžana isto tako narezati na sitno
->Zažutiti na ulju usitnjeni luk i slaninu pa dodati meso  
->Nakon što se malo zaprži dodati i usitnjene patlidžane 
->Posoliti, popapriti i kratko pirjati podlijevajući 2-3 puta s malo vode
->U hladno umiješati sir, jaje i kockice kruha - ne miješati predugo da se ne zgnjecaju
->Dodati i natrgane listiće bosiljka 
->Preostale patlidžane narezati po duljini na kriške debele 4-5 mm 
->Premazati uljem pa peći na roštilj ili teflon tavi
->Posoliti nakon pečenja
->Puniti kako je na slici i slagati u vatrostalnu posudu za pečenje...http://www.surlatable.com/product/PRO-1777168/Duralex+Rectangular+Glass+Baker








->Preliti šalšom ili smiksanim pelatima ( njih razrijediti s malo vode, posoliti, a ako su kiseli dodati malo šećera )


->Peći oko pola sata na 200°C i povremeno zaliti ako treba, da ne ostane previše suho...