utorak, 23. lipnja 2015.

RED CARPET...



Oni koji vole o ovom jelu i načinu pripreme juneće bržole znaju sve i u njemu uživaju...ali voljela bih kad bih mogla uvjeriti i sve druge da makar jednom probaju...ukusno je i kad je malo jače pečeno...2 min još i neće biti ovako roze ...ali nikako više od 2 min, jer onda imate žilavo i suho meso, a to je onda ambalaža...probajte!





SASTOJCI: 
1 juneća bržola od vrata, senf, šampinjoni, mini rajčice, 1žlica maslaca, sol, papar i ulje  

PRIPREMA: 

Najvažnije je odabrati lijepo prošaranu vratnu bržolu debljine oko 2 cm . Staviti je u prozirnu vrećicu za zamrzivač ,zavezati i ostaviti 2 dana u hladnjaku...najmanje! 
Posoliti, premazati senfom i nauljiti...ostaviti 2 sata na sobnoj temperaturi...
Dobro ugrijati tavu s debelim dnom ili roštilj tavu... http://www.surlatable.com/product/PRO-1838408/OXO+Good+Grips+Nonstick+Pro+Hard+Anodized+Grill+Pan 
Bržolu peći po 4 min sa svake strane ...



Izvaditi je, popapriti i staviti na nju žlicu maslaca, omotati alufolijom i ostaviti 3-4 min...
U tavu dodati žličicu senfa, maslaca i 2-3 žlice vode...soli i papra i napraviti umak...malo ga je ali zlata vrijedi...Za prilog uz bržolu peći i nekoliko mini rajčica  
Posebno na malo ulja ispeći šampinjone samo na pola rezane ili cijele ako su manji...Peći ih vrlo kratko i na jakoj vatri da ne puste vodu...samo ih posoliti...