srijeda, 24. lipnja 2015.

PAŠTETA OD TUNE...



Pogled s prozora jedne carske palače samo je lijepa slika. Priuštite si carski užitak uz našu paštetu od tune s neobičnim krekerima!


PAŠTETA 

Sastojci:

2 konzerve tunjevine u komadićima po 180 g
200 g maslaca
3 kisela krastavca
3 tvrdo kuhana jaja ( samo žutanci )
5-6 kapara
3 slana inćuna ili srdele
1 žličica senfa
1 luk
malo slatke crvene paprike
3 žlice majoneze
sok od pola limuna
5-6 žlica maslinovog ulja 

Priprema:

->Sve sastojke osim majoneze dobro usitniti tj. samljeti u kašu, štapnim mikserom...  http://www.surlatable.com/product/PRO-473637/Cuisinart+Smart+Stick+Stainless+Steel+Immersion+Blender+and+Chopper


->Umiješati majonezu 



KREKERI  

Sastojci:

200 g brašna  
80 g masla
1 manje jaje  
malo soli

Priprema:

->Umijesiti kao svako drugo prhko tijesto
->Najprije utrljati brašno i maslac  
->Kad se pretvori u mrvice dodati jaje i umijesiti da se dobije glatka smjesa
->Omotati prozirnom folijom i ostavit u hladnjak pola sata
->Valjati na peka papiru 3-4 mm debelo  
->Oblikovati - ucrtati žlice po ih staviti u prave koje smo premazati maslacem i posuli brašnom


->Malo ih još formirati... 


Peći 10 -ak min na 200°C ( otprilike! )



->Od ostatka ili dijela tijesta praviti krekere
->Tijesto za krekere valjati između 2 lista peka papira sasvim tanko i rezati trokute
->Na njemu i rezati i skupa s njim i peći ( samo ga prevući na lim! )
->Posuti krupnom soli i peći nešto kraće od žlica