nedjelja, 21. lipnja 2015.

MILI VANILI...za najdraže


Za svoje najdraže ja to radim ovako ...male tortice, s puno bobičastog voća i pistacija...to je moj način da im pokažem koliko ih volim i koliko mi znače...pronađite i vi svoj ili prepišite ovaj moj!


SASTOJCI: 

ZA ŽELE: 
500 g jagoda ili malina, 4 žlice šećera, 2 dcl vode, 2 vrećice preljeva za torte, crvenog ali može i bezbojni. 

ZA BISKVIT: 
5 bjelanjaka, 5 žlica šećera, 5 žlica brašna oštrog  

ZA KREMU: 
500ml mlijeka, 5 žutanjaka, 2 vanil šećera ili mahuna, 3 prepune žlice brašna, 5 žlica šećera, 150 g margarina ili masla, 200 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA: 

Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg i dodati šećer u 2-3 puta...Odlične zdjele pronaći će te...http://www.surlatable.com/product/PRO-192822/Duralex+Lys+Clear+Stackable+Bowls+Set+of+10
Tući još minutu i umiješati brašno, žlicu po žlicu ručnom miješalicom...http://www.surlatable.com/product/PRO-1055870/OXO+Good+Grips+Balloon+Whisks ili lopaticom. 
Izliti na papirom prekriven oblik za pečenje 25x35 otprilike...


Peći 12 min na 170°C... 


Jagode očistiti, pomiješati sa šećerom i vodom pa samljeti štapnim mikserom...
Preljev za torte pomiješati s 2-3 žlice šećera i malo vode ...
Pire od jagoda zagrijati i u vrelo umiješati preljev ...
Maknuti s vatre, pričekati minut, dva i preliti preko biskvita...


Mlijeko prokuhati ...pjenasto umješati žutanjke i šećer, dodati brašno i vaniliju...skuhati kao puding, na laganoj vatri da ne zagori...
Hladnu kremu umiješati u pjenasto izrađenom maslacu ili margarinu...sobne temperature...dodati na kraju šlag i premazati preko želea...rezati sutra ...