nedjelja, 7. lipnja 2015.

MAKARONS PRINCEZE...slatki zalogaj...



Danas nam se jelo nešto posebno, slatko i drugačije...složili smo tako ovaj slatki zalogaj i toliko nam se svidio da ga dijelimo s vama...


SASTOJCI 

Za beze pločice:

2 bjelanjka
80 g mljevenih badema
50 g kristal šećera
120 g prah šećera 
roza boja u prahu

Priprema:

->Istući snijeg od bjelanjaka  
->Postupno dodati kristal šećer i na kraju boju
->Posebno izmiješati samljevene bademe i prah šećer  
->Umiješati žlicu po žlicu bjelanjka
->Na pripremljen lim s papirom ili na ovakav jedan silikonski kalup za makaronse koji možete naručiti na ebay...

Silicone 48-cavity Macaroon Pastry Cake Nonstick Baking Sheet Mat Large Quality

 stavljati po jednu žličicu smjese u većem razmaku  


->Peći na 140°C oko 15 min
->Ostaviti da se ohlade u limu i onda ih maknuti

KREMA:


->Izmiješati 2 žutanjka sa 2 žlice prah šećera  
->Kad posvijetli skuhati na pari
->dodati u vruće oko 50 - 100 g bijele čokolade
->U hladno umiksati 80 -100 g masla ili margarina i umiješati 2 žlice šlaga


->Spojiti po 2 pločice  
->Na svaki kolačić istisnuti rozeticu od šlaga i ukrasiti višnjom iz rakije


->Preliti s malo likera od višanja i 1-2 žlice vrhnja ili samoga likera