Kad želite lijep, lagan, bogat i ne pretjerano zahtjevan ručak, ovako složena plata oduševit će vaše ukućane, prijatelje, a što je najvažnije i djeca je obožavaju...
SASTOJCI:
Pileća prsa, tikvice, mini rajčice, sitni krumpiri, luk, češnjak, kriške pancete, maslinovo ulje, svježi timjan i ružmarin, limun, sol i papar
PRIPREMA:
Krumpir kuhati u posoljenoj vodi u kori i ne do kraja. Oguliti ga posoliti, nauljiti i s grančicom ružmarina ostaviti sa strane.
U posudu za pečenje složiti posoljene tikvice rezane po duljini i širini na pola i posoljene, dodati i 1 luk na deblje kriške, 2 češnja češnjaka u kori i mini rajčice...preliti maslinovim uljem, dodati još začinsko bilje i staviti u zagrijanu pećnicu na najjače 10 min..
Dodati krumpire i smanjiti na 200°Cpeči dok ne dobije finu boju...ne ipak predugo!
U međuvremenu narezati pileća prsa na odreske ne tanje od 1cm,posoliti ih ,nakapati limunovim sokom,premazati senfom i preliti maslinovim uljem...Peći na teflon ili grill tavi ili ovakvoj keramičkoj grill ploči...
http://www.surlatable.com/product/PRO-1898501/Sur+La+Table+Pro+Ceramic+Grill+Pan%09
kratko s jedne i još kraće s druge strane...Vatra mora biti najjača - kako bi dobili lijepu boju i ostali sočni...
Primjedbe
Objavi komentar