petak, 12. lipnja 2015.

KRUMPIRUŠE...




Ako volite pitu krumpirušu, a nemate dovoljno vremena za onu pravu s vučenim tijestom, evo rješenja za vas...
Uzmite nekoliko krumpira, ogulite i naribajte na ribež...jedan odličan je tu... http://www.surlatable.com/product/PRO-1430289/OXO+6-Piece+Grater-Slicer
Naribajte i jedan luk, dodajte tomu malo vode, ali stvarno malo i nekoliko žlica brašna, izmiješajte.
Posoliti i obilato popapriti...Krumpir i papar se jako vole!
Dobro ugrijati ulje, oblikovati okruglice i dlanovima stanjiti ...
Stavljati odmah u vrelo ulje jer je smjesa prilično mekana i raditi to brzo.
Prže se s obje strane da jako pozlate, a ne izgore.
Nabolje pašu uz kiselo mlijeko. Uživajte u divnom okusu pite krumpiruše!