nedjelja, 28. lipnja 2015.

KRUH KOŠARICE...



KRUH KOŠARICE... punjene i ispunjene okusima SOS Kuhinje

POTREBNO
Za 6 košarica s poklopcima: 

1 kg brašna
40 g svježeg kvasca
oko 800 ml mlake vode
2 žličice soli
1 žlica šećera

Priprema:

->Umijesiti  tijesto                   
->Pokriti prozirnom folijom
->Ostaviti na toplom da se udvostruči   
->Podijeliti na potreban broj komada
->Svaki oblikovati na pobrašnjenoj dasci pomoću valjka u krug, promjera posudica na kojima će se peći
->Posudice prekriti alufolijom i preko staviti tijesto (za poklopce sam koristila male tanjuriće od šalica za kavu)

                                         
->Peći u zagrijanoj pećnici na 200°C dok ne porumeni (paziti da se ne prepeče) 




NADJEV

Potrebno:

700g pilećih prsa
4 veća poriluka
2 jogurta
1 kiselo vrhnje
3 jaja
1 vrećica parmezana
3 žlice svinjske masti
sol i papar

 Priprema:

->Meso narezati na komade
->Ispržiti ga na dobro zagrijanoj tavi, može i roštilj...http://www.surlatable.com/product/PRO-1122985/Scanpan+Classic+Griddle
->Posebno prodinstati na malo masti narezani poriluk, samo bijeli i svijetlozeleni dio stabljike
->Posoliti
->Košarice dobro premazati svinjskom masti- iznutra! 

                                    
->Rasporediti poriluk po košaricama 
->Dodati i piletinu pa preliti umakom

                                    
UMAK: jaja, jogurt, vrhnje, parmezan i malo soli

                                    
Kratko zapeći, samo da se stegne i lagano porumeni.